Lufthanza povećala broj putnika iz Srbije za 15 odsto

Bez autora
Dec 06 2011

Nemačka Lufthanza grupa prevešće ove godine rekordnih 500.000 putnika iz Srbije, što je za 15 odsto više nego u 2010. U okviru te grupe u Srbiji posluju nemačka aviokompanija Lufthanza, austrijski Ostrijan erlajns i švajcarski Svis. Srbija predstavlja rastuće tržište Lufthanza grupe u Evropi i do kraja godine ćemo imati pola miliona putnika koji će leteti iz Beograda do glavnih aerodroma u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.To je najveći broj putnika od 1949. kada je Lufthanza počela da leti iz Beograda. Ta kompanija trenutno realizuje najobimniji program obnove flote u istoriji sa nabavkom 200 novih aviona u vrednosti od 19 milijardi evra.

Lufthanza povećala broj putnika iz Srbije za 15 odstoNemačka Lufthanza grupa prevešće ove godine rekordnih 500.000 putnika iz Srbije, što je za 15 odsto više nego u 2010, izjavio je danas generalni direktor Lufthanze za Srbiju Elmar Erger.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Erger je kazao da u okviru te grupe u Srbiji posluju nemačka aviokompanija Lufthanza, austrijski Ostrijan erlajns i švajcarski Svis.

"Srbija predstavlja rastuće tržište Lufthanza grupe u Evropi i do kraja godine ćemo imati pola miliona putnika koji će leteti iz Beograda do glavnih aerodroma u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. To je najveći broj putnika od 1949. kada je Lufthanza počela da leti iz Beograda", kazao je Erger.

Generalni direktor Lufthanze za centralnu i istočnu Evropu Ofer Kiš kazao je da ta kompanija trenutno realizuje najobimniji program obnove flote u istoriji sa nabavkom 200 novih aviona u vrednosti od 19 milijardi evra. Kiš je kazao i da su zahvaljujući novim sedištima sa tankim naslonima, koji su 4,23 kilograma lakši od ranijih, omogućena četiri dodatna centimetra prostora za noge putnicima i smanjenje težina aviona za 30 odsto, što smanjuje potrošnju goriva.

Lufthanza grupa nudi više od 140 letova nedeljno između Beograda i aerodroma u Frankfurtu, Beču i Cirihu sa velikim izborom veza do više od 258 odredišta u 107 zemalja u Evropi i svetu. Lufthanza grupa ima flotu od 710 aviona, zapošljava 120.000 ljudi i u 2010. godini je imala prihod od 27,3 milijarde evra.

Kompanije u okviru Luhfthanza grupe prevezle su prošle godine više od 90 miliona putnika, čineći je vodećom aviogrupacijom u Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik